Om

Jeg er Ingebjørg Øveraasen (f. 1983), kulturminnerådgiver, daglig leder og eneste ansatte i Bygningsvernhuset AS. Jeg kommer fra Åsmarka i Ringsaker, og bor nå på Fåvang i Ringebu. Jeg er utdannet med master i arkitektur (det som tidligere het “sivilarkitekt”) fra NTNU i Trondheim, med spesialisering innen bygningsvern.

Som person er jeg opptatt av bygningsvern ut fra flere perspektiver: kulturhistorie, identitet, opplevelser, håndverk, og ikke minst ressursbruk. De fleste av husene vi skal bruke om 50 år er allerede bygget, og det å ta med oss den eldre bebyggelsen i det grønne skiftet gir oss mange fordeler på veien!

Tidligere har jeg arbeidserfaring fra Riksantikvaren, Maihaugen og Høyer Finseth AS (nå WSP AS). Se også profilen min på LinkedIn.

Bygningsvernhuset AS ble formelt startet opp 1. august 2017.